Wednesday, 6 July 2016

HOT GARLIC NOODLES

Ingredients :

Noodles - 1 packet
Garlic crushed - 10- 12 cloves
Carrots julienne - 1 whole
Sliced Onion - 1/2 cup
Thinly Sliced Capsicum - 1 medium sized
Cabbage thinly sliced - 1 Cup
Green Chillies Sliced - 3 to 4
Spring Onion greens chopped - 1/2 cup
Soya Sauce - 1 tablespoon
Red chilli Sauce - 3 tablespoon
Vinegar - 2 tspn.
Salt - As per taste
Black pepper crushed - 1 tspn
Oil - 4 tbspn

Directions :
1) In a boiling water ,add the packet of noodles and let it cook for 3 to 4 mins, we need to keep the noodles 80%, otherwise it can become mushy later. Later, drain d water and add cold water to stop the cooking process of the noodles. Toss the noodles with 1 tbspn of oil and coat well, handle with care, do not mix with spoon , use tongs or fingers would be the best and set aside.

2) Heat a wok on a high flame, add oil, when oil is heated, add the crushed garlic saute it till it turns golden brown and add green chillies, then add onions saute for a min, add carrots, capsicum, cabbage respectively and saute each veggie for a min on high flame. Sauteing on high flame is important here. that d trick of the restaurant style noodles. 

3) Now drop all our sauces, soya, red chilly and vinegar and toss well till all our veggies our coated with the sauces, If you can, toss all the veggies with the help of the handle of the wok and do not use spoon, let the flame of the gas touch the veggies while sauteing,(see video be very careful, it needs practice) Do this process for 1 min, your home will be aromatic like a Chinese restaurant for sure. 

4) Drop all the noodles and toss well, add salt ,Crushed blackpepper, red chilli flakes (optional)and spring onions and toss well for a min or two. 

5) Garnish with spring onions greens and green chillies and serve piping hot with any Manchurian or veg balls or eat it simply....








                                                                हिंदी में
सामग्री :
नूडल्स - १ पैकेट
लेहसुन  - १० - १२ कली कुचली हुई
गाजर बारीक लम्बी कटी - १/२ कप
बारीक कटा प्याज - १
बारीक कटी शिमला मिर्च - १
पत्ता गोभी - १ कप
हरी मिर्च लम्बी कटी - ३ से ४
हरा प्याज बारीक कटा - १/२ कप
सोया सॉस - १ टेबलस्पून
रेड चिल्ली सॉस - ३ टेबलस्पून
विनेगर - २ टीस्पून
नमक स्वाद अनुसार
काली मिर्च कुटी हुई - १ टीस्पून
तेल - ४ टेबलस्पून

विधि :
१) उबलते हुए पानी में १ पैकेट नूडल्स डाले और ३ से ४ मिं तक पकए , ध्यान रखे की नूडल्स ज़्यादा गले नहीं । उसके बाद एक बड़ी छन्नी में नूडल्स छान ले और पानी अलग कर ले , और ठंडा पानी इन नूडल्स पर डाले। इससे नूडल्स और ज़्यादा नहीं पकेंगे। अब १ टेबलस्पून तेल लेकर सारे  नूडल्स पे हाथ से लगा ले, इस से नूडल्स एक दूसरे को चिपकेगी नै।

२) तेज आंच पर कढ़ाई रखे फिर तेल डाले और अच्छी तरह गरम होने दे, अब नूडल्स डालने तक सारा काम तेज आंच पे ही करे। अब गरम तेल में लेहसुन डाले और गोल्डन होने तक पकाए फिर हरी मिर्च डाले  फिर प्याज , गाजर, शिमला मिर्च, पत्ता गोबी एक एक कर के डाले, और हर एक सब्जी डालने क बाद १ मिं तक भुने।

३) अब सारे सॉस दाल दे, सोया, रेड चिल्ली और विनेगर भी डाले। और हैंडल पकड़ कर कढ़ाई को हिलाये जब तक साडी सब्जियों को सरे सॉस लग जाये। (वीडियो देखे, यह बड़ी सावधानी से करे ) इस से रेस्टोरेंट जैसा स्वाद आएगा।

४) एक साथ सरे नूडल्स दाल दे और अछि तरह फिर हिलाये, चम्मच का उपयोग न करे, चिमटे से नूडल्स को हिलाये इस से नूडल्स टूटेगी नहीं। अब नमक और काली मिर्च डालकर और हरा प्याज डालकर अच्छी तरह मिला ले।

५) थोड़ा हरा प्याज, हरी मिर्च डालकर गरमा गरम परोसे।






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